Ystävänpäivän innoittamana (sekä ystäväni elvismamman pyynnöstä) laitetaanpas tänne hieman päivitystä..

On vaikea kirjoittaa kun kaikki on hyvin. Tai no ainahan voisi olla paremminkin. Mutta nyt minulla on sellainen olotila että tekisi mieli pysäyttää aika. Yhdestä menetyksestä on toivuttu osaksi toisenlaisten hyvien uutisten ansiosta. Ei haluaisi, ei jaksaisi, eikä kestäisi hetkeen mitään ikävää. Kun nyt saisi välillä vaan olla, iloita ja rakastaa.

Ystävänpäivä on taas täällä. Kaupat täyttyvät sydänkoristeluista, postikortit hidastavat postin kulkua, ravintolat ovat täynnä pöytävarauksia ja kaikki haluavat osoittaa välittävänsä rakkaimmistaan. Minä olen tänä vuonna ollut laiska ystävänpäiväkorttien lähettämisen suhteen. Sain muutaman vanhanaikaisen postikortin ja se lämmitti mieltä kummasti. Voi kun itsekin olisi ollut edes niin viitteliäs että olisi jaksanut ostaa kaupasta kortteja ja laittaa niitä ystäville muistutukseksi välittämisestä. Sen sijaan olen tyytynyt sähköpostin lähettämiseen ja muutamiin tekstiviesteihin. Ne eivät kuitenkaan säily samalla tavalla eikä niistä tule oikeanlaista tunnetta.

Ystävänpäivä on paitsi ystävien, myös rakkauden aikaa, ja yhtä tuskaa sinkuille. Jossain saatetaan järjestää tanssiaisia tai muita tapahtumia ystävänpäivän kunniaksi ja tapahtumaan seuralaisen saaminen saattaa olla hyvinkin stressaavaa sinkulle. Kaikilla tuntuu olevan "Se Oikea" mukanaan ja itsellä ei ole ketään ketä pyytäisi. Tilapäisen seuralaisen kanssakaan ei välttämättä kannata mennä jos illasta tuntuu tulevan väkinäinen, vaan ennemmin kannattaa kerätä ns. seuralaisen sijasta mukaansa ystäviä ja mennä porukalla. Eihän sitä ikinä tiedä keheen juhlissa saattaa törmätä, sillä joku toinenkin saattaa olla vain ystäväporukalla liikenteessä. Ystävänpäivä saattaa ollakin joillekin myös hyvä syy tai kannuste kertomaan ihastukselleen kiinnostuksesta. Voi puolihuolimattomasti toivotella toiselle hyvää ystävänpäivää ja kukatietää jos vaikka jotain enemmänkin siitä seuraisi.

Jos minä pääsisin treffeille ystävänpäivänä, haluaisin ensin mennä syömään, sen jälkeen katselemaan tähtitaivasta ja sitten lämmittelemään vaahtokylpyyn kuplivan juoman kera, kynttilöiden ja sydämenmuotoisten kylpyhajusteiden keskelle. Koska näin ei kuitenkaan käy, olisi läskibassoserenadikin mukava vaihtoehto parvekkeen alla. Mutta koska näinkään ei käy, niin yksi hymy ja punainen ruusu riittäisi. Mutta todennäköisesti näinkään ei tule käymään niin jos edes yhden tekstiviestin saisin.

Ja vaikkei rakkautta olisikaan ilmassa ystävänpäivänä, niin aina on onneksi ystäviä! Siispä oikein iso jättihali kaikille ystävilleni ja kiitokset tästäkin viimeisestä vuodesta. Tässä lopuksi pieni Nalle Puh-viisaus loppuun mikä saa aina hymyilemään vaikka kuinka monennen kerran sen näkee:

Nasu tuli takaa Puhin vierelle.
"Puh!" Kuiskasi hän.
"No mitä?"
"Ei mitään" ,sanoi Nasu ja otti Puhin käpälästä kiinni.
"Tarkistin vain, että olet siinä."