Mitä teet jos sinulla on yövieras ja puhelimesi soi ja sinulta kysytään oletko yksin? Tai jos joku soittaa hänelle ja häneltä kysytään missä hän on? Miten asian voi esittää niin, että sekä puhelimen toisessa päässä oleva että vieressä oleva ymmärtävät asian oikein?

Soittajasta riippuen kannattaa harkita valmiiksi eri vaihtoehtoja että mitä tekee, tai vastaako puhelimeen ollenkaan. Pitää myös miettiä miten esittää asian niin ettei puhelimen toisesta päästä tule lisää kysymyksiä udellen vieraastasi tai vieraspaikastasi jottei sinun tarvitse hänen kuullen alkaa selittää asiaa enempää. Pitää myös huomioida ajankohta sekä se, mitä olette tekemässä tai minkä takia hän oikeasti on luonasi.

Jos sinua kutsutaan nimellä, pitää nimen käyttäjän olla varma siitä, että tietää oikean nimen. Jos kutsuu väärällä nimellä ei puhelukaverisi tiedä kuka luonasi oikeasti on, mutta hän joka on vieressäsi, saattaa alkaa ihmetellä että mistä oikein on kyse.

Jos sinua kutsutaan kaveriksi tai tuttavaksi, tulee ehkä tunne että enkö merkitse hänelle sen enempää? Jos taas kutsutaan liiallisilla hellittelynimillä, niin pitää varoa ettei säikytä toista liikaa ja saa häntä tuntemaan oloaan ahdistuneeksi kutsumanimen takia. Kullaksi nimittäminen ainakin vaatii keskustelua etukäteen, että ollaanko jo siinä vaiheessa, että toista voi kutsua sillä nimellä, eikä se ole sopivaa ainakaan ensitapaamisten aikaan. Jos sinua kutsutaan kissaksi, voit olla varma siitä että kyseessä on pelimies, jolla kenties kissat vieressä vaihtuvat lähes yhtä usein kuin sukat. Naiset taas voisivat käyttää vastaavasti miehestä tiikeri tai leijona nimitystä.

Valehtelemalla olevasi yksin vältyt puhelimeen selittämiseltä sen enempää, tosin vähäinen kiinnostuksesi puhelinkeskusteluun saattaa herättää kummastusta. Vieruskaverillesi voit selittää sitten asian puhelun loputtua kertomalla esimerkiksi yli-innokkaista tuttavista joiden et halua häiritsevän teitä sen enempää ainakaan tässä vaiheessa.

Työkaveri, panokaveri ja naapuri eivät esimerkiksi ole kovin suositeltavia käyttää väärinymmärryksen vaaran vuoksi ja saatat jopa puhua itsesi myöhemmin pussiin tämän takia.

Voit myös halutessasi herättää hilpeyttä, mutta et välty uteliailta kysymyksiltä jos kutsut häntä Wagneriksi, Aku Ankaksi, Joulupukiksi, Tiger Woodsiksi, Elvikseksi, Bill Gatesiksi tai vaikkapa James Bondiksi, viitaten hänen ulkonäköönsä, olemukseensa tai luonteenpiirteisiin. Jos soittaja on ystäväsi ja olet maininnut hänelle asiasta niin sanoessasi olevasi joulupukin luona hän ymmärtää asian ja vierustoverisi saattaa vain naurahtaa asialle.

Haluamalla siis hoitaa asian kevyesti kotiin  sen ihmeempiä selittelemättä, kannattaa keksiä jokin lempinimi yövieraillesi. Tästä lähin minun olinpaikkani tai vieruskaverini on aina Prinssi Filip. Tarkoittaen siis Prinsessa Ruususen pelastavaa prinssiä, jota myös Prinssi Florestaniksi joissakin versioissa kutsutaan, enkä suinkaan mitään oikeaa kuninkaallista henkilöä. Tästä nimityksestä ehkä kertoo aika paljon myös kuulemani lausahdus joka meni suurin piirtein näin:

Vaikken sataa vuotta nukkuisikaan, saanko silti herätä suudelmaan?

Prinssi Filipiä odotellessa..