Aina uuden vuoden alkaessa kaikki ovat toiveikkaita. Tehdään lupauksia ja toivotaan että tulevana vuonna ei toistettaisi samoja virheitä joita edellisenä vuotena tuli tehtyä. Myös horoskoopit lupaavat kaikenlaista koko vuodelle näin alkuvuodesta. Löysin itselleni Japanilaisen horoskoopin luonteeseeni liittyen ja tässä siitä osa:

Villisika

Villisika on rohkea eikä villisian sisäistä vahvuutta voi kukaan nujertaa. Villisika on äärimmäisen rehellinen ja ystävällinen, mutta äkkipikaistuksissaan jopa vaarallinen, sillä villisika taistelee tarpeen mukaan jopa verisesti. Toisaalta villisika harvoin osallistuu väittelyyn tai riitelyyn. Villisika rakastaa kylpemistä, syömistä ja juomista. Niin ja tietysti nukkumista. Villisika rakastaa lujasti ja hellästi läheisiään.

Tässä myös lyhennelmä kiinalaisesta horoskoopistani:

Sika

Sian vuonna syntynyt ihminen on miellyttävä ja vieraanvarainen. Ahkera puurtaja, joka ei halua paistatella kehujen lämmössä. Taipuvainen työnarkomaniaan, mutta viihtyy mukana myös vauhdikkaissa juhlissa aamuun asti. Nauttii juhlista ja juoruilusta. Ei ole ilkeä, haluaa vain tietää mitä muille kuuluu ja mitä heille on tapahtunut. Välillä liian sinisilmäinen ja helppo huiputettava. Muut kertovat hänelle huoliaan sillä hän on hyvä kuuntelija. Ei loukkaannu turhista vaan jättää asiat omaan arvoonsa. Vaikea saada loukkaantumaan ja muut pitävät häntä omahyväisenä ja itserakkaana, oikeasti hän vain haluaa miellyttää kaikkia. Rakastuu helposti ja jaksaa piirittää kohdettaan sinnikkäästi.


Kylläpä noista osa ainakin piti paikkaansa. Tämän illan vietin nimen omaan rauhallisesti syömällä, juomalla, kylpemällä ja kohta nukkumalla. Mutta juhliakin jaksan aamuun asti. Kiinalaisen horoskoopin osalta etenkin tuo viimeinen lause pitää paikkaansa. Ehkä näistä voisi ottaa jotain opikseen tälle vuodelle. Kyllä ne horoskoopit edelleen taitavat tietää ainakin jotain. Ja täältä arkistoistani voi kurkistaa mitä ihan Kaloista sanottiinkaan jos jotain kiinnostaa tietää.

Rakkaushoroskoopit sen sijaan ovat harvemmin samaa mieltä kanssani. Tällekään illalle ei yksikään lukemani horoskooppi luvannut mitään iloa. Pitänee siis mennä yksin nukkumaan...