Joulukalenterin luukkujen aukeamista odotellessa keskitymme erääseen ajankohtaiseen asiaan, eli:

Se tulee taas. Se, mitä olet koko vuoden odottanut. Se, minkä takia olet aamuisin jaksanut taapertaa töihin. Se, minkä takia olet jaksanut hymyillä asiakkaille ja tehdä kaikkesi heidän eteen (senkin lisäksi että sinulle maksetaan siitä). On tullut aika pukeutua juhlavasti ja ottaa rennosti. Nythän on työpaikan pikkujoulut!

Mutta varo! Ne voivat koitua kohtaloksesi ellet huomioi muutamia seikkoja. Ja tässä sinulle muutama asia listattuna jotka kannattaa huomioida. Valmistautumalla ajoissa, voit välttää suurimmat mokat. Minähän en ikinä ole mokaillut pikkujouluissa, mutta sinun kannattaa kerrata kuitenkin tämä lista vielä juuri ennen pikkujouluihin lähtöä.

1. Viina ei lopu juomalla. Mutta sinä saatat kuolla jos yrität sitä. Korkeintaan saat hirveän krapulan seuraavana päivänä jolloin luulet kuolevasi ja lupaat olla selvin päin seuraaviin pikkujouluihin asti, ainakin melkein, jos ei lasketa uutta vuotta, vappua, juhannusta, jne..
2. Vaikka esiintyjät lopettavat, ei se tarkoita sitä, että olisi sinun aikasi esiintyä. Kukaan ei jaksa katsella loputtomiin sinun hienoja tanssi- ja lauluesityksiäsi eivätkä he jaksa innostua useista tunnelman edelleen kohottamisyrityksistäsi.
3. Elämäsi jatkuu vaikka pikkujoulut loppuisivat. Joudut seuraavana arkiaamuna kohtaamaan ne samat naamat joiden edessä nolasit itsesi pikkujouluissa "pikkuhiprakassa". Saat todennäköisesti kuulla useita kommentteja työtovereiltasi, kuten menikö myöhään? tai mitäs sitä on tullut tehtyä?
4. Älä sekaannu työkavereihisi. Vaikka vietätte iltaa pienessä maistissa ja työkaverisi saattaa tuntua entistäkin mukavammalta ja sinun kovasti tekisi mieli lähentyä häntä, niin muista että näet häntä päivittäin työpaikalla ja tilanne saattaa muuttua ennemmin tai myöhemmin kiusalliseksi.
5. Vaikka olet pukeutunut parhaimpiisi ei kaikkien tarvitse sitä tietää. Oli sinulla sitten kuinka hienot sukkahousut tai alusvaatteet tahansa, on parempi pitää se omana tietonasi. Muut kyllä huomaavat päällisin puolin tyylikkäät asusteesi.
6. Muista että myös pomot ovat paikalla. Jos vedät överiksi ja haukut koko organisaation, niin sinulle tuskin tarjotaan vakituista työpaikkaa tai ylenemismahdollisuuksia kyseisessä firmassa. Ole tarkkana etteivät nämä jää viimeisiksi pikkujouluiksesi tässä yrityksessä.
7. Älä ylistä työpaikkaasi ja työtovereitasi liikaa. Jos kehut loputtomasti heidät maasta taivaisiin ja päivittelet kuinka ihana työpaikka sinulla on, saattavat he juuri nyt olla hyvinkin kyllästyneitä sinuun. Vähempikin imartelu riittää, eivätkä työtoverisi välttämättä koe ympäristöä niin erikoisena kuin sinä sillä hetkellä.
8. Ole tarkkana mahdollisen avecisi kanssa. Jos saat viedä pikkujouluihin avecin, katso että myös hän osaa käyttäytyä. Jos avecisi alkaa haastaa riitaa muiden vieraiden kanssa, saattavat muut katsoa sinua kieroon. Pikkujoulut eivät etenkään sovi ensitreffipaikaksi sillä kun ette tunne toisianne riittävän hyvin, saattavat jotkin tilanteet päättyä erittäin nolosti.
9. Keskustele lyhyesti ja kohteliaasti muiden vieraiden kanssa. Älä jää jaarittelemaan pitkäksi aikaa kenenkään kanssa, sillä saatat menettää yllättäen monta minuuttia arvokasta pikkujouluaikaasi johonkin joutavanpäiväiseen keskusteluun jonka olisit voinut hoitaa kahvitunnilla. Liiallinen mielenkiinto saattaa myös johtaa väärinkäsityksiin.
10. Varaa nämä mukaasi: Kondomeja: jos himo kuitenkin iskee, vältyt pahimmilta jälkiseurauksilta. Purkkaa: pahan olon yllättäessä voit raikastaa hengityksesi. Rahaa: saat ostettua lisää juotavaa tarjoilun loputtua tai pääset kotiin taksilla ettei sinun tarvitse kävellä ojanpohjia pitkin. Nenäliinoja: äkilliset itku- tai naurukohtausten kyyneleet voi pyyhkiä huomaamatta. Kotiavaimet: jatkojenkin jatkot loppuvat lopulta ja kotona olisi hyvä käydä ennen töihin palaamista, edellyttäen tietenkin että olet onnistunut säilyttämään työpaikkasi.

Mutta ennen kaikkea: pidä hauskaa! Ja saattaahan aina käydä niin että joku mokaa sinua pahemmin, ja kaikki kuitenkin ovat niin kännissä ettei kaikkia asioita muisteta maanantaina töissä. Ja taitaa sellainen äänetön sopimuskin päteä vegasin tyyliin että se mikä tapahtuu pikkujouluissa, jää pikkujouluihin!