Miten voi olla niin vaikeaa löytää kiinnostava mies, joka ei olisi varattu? Miksi aina tuntuu siltä, että kaikki hyvät miehet on jo joku muu vienyt, eikä itselle jäänyt ketään? Ehkä olen väärässä paikassa väärään aikaan.

Kun löytää miehen, joka olisi kiinnostava ja johon haluaisi lähemmin tehdä tuttavuutta, on hän useimmiten varattu. Tai sitten häntä ei kiinnosta. Vaikeutta tuo lisäksi se, että Suomessa ei juurikaan tuntematonta ihmistä pyydetä treffeille, vaan useimmiten vaihdetaan ensin muutama sana useammilla kerroilla kun törmätään, ja sitten ehkä pyydetään treffeille. Ja monestihan parit löytävät toisensa yhteisten tuttavien kautta. Mutta jos tuttavapiiristä ei löydy potentiaalisia ehdokkaita edes tuttujen tuttujen tuttujen kautta, niin mistä sitten löydät sen miehen?

Jos menet baariin, löydät sieltä todennäköisesti vain humalassa olevia miehiä, jotka haluavat vain yhden illan juttuja. Onhan siellä toki niitäkin, jotka haluavat pidempiaikaista seuraa, mutta baari on ehkä väärä paikka sellaisen löytämiseen. Baarissa on toki helppo tutustua toiseen, mutta kun ihminen ei ole täysin se sama ihminen selvinpäin kuin mitä hän on humalassa. Kaikki muuttuvat juodessaan ainakin vähän, ja kun pitäisikin tavata selvinpäin, saattaa mieli olla muuttunut ja kiinnostus lopahtaa.

Kirjastot, kuntosalit ja muut harrastukset ovat hyviä paikkoja löytää samanhenkisiä ihmisiä. Harrastusten parissa ollaan selvin päin ja ihminen on omimmillaan kun hän saa tehdä asioita jotka kiinnostavat ja joissa hän on hyvä. Mutta mitä sitten, kun et harrastakaan mitään erikoista, niin mistä sitten etsit miestä?

Satunnaiset törmäämiset kaupassa, liikennevaloissa ja busseissa ovat nopeasti ohikiitäviä hetkiä, eikä niissä oikein ehdi reagoida. Ainoa vaihtoehto melkeinpä on tehdä joku moka, jotta jäät mieleen, ja siinä sivussa vaikka pyytää puhelinnumeroa. Mutta harvemmin kuitenkaan nolatessaan itsensä tulee vielä pyydettyä numeroa ja nolattua itsensä vielä pahemmin.

Chatit, keskustelupalstat, treffipalstat ja erilaiset sinkkutapahtumat saattavat olla hyväkin vaihtoehto kumppanin löytämiseen. Näissä kuitenkin kannattaa olla varuillaan, sillä huijareita on nykyään niin monenlaisia ja yhtäkkiä voikin käydä huonosti ellet ole tarkkana. Näitä vaihtoehtoja saatetaan myös pitää epätoivoisina ja viimeisinä vaihtoehtoina mihin sorrutaan, mutta ei pidä tuomita liian nopeasti. Ei sitä ikinä tiedä vaikka se oikea löytyisikin juuri tällä tavalla, pitää vain olla rohkea ja uskaltaa kokeilla uutta.

Työpaikat ja koulut ovat paikkoja joissa eniten tulee tutustuttua toisiin. Työpaikkaromansseissa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ettei saa ahdistelusyytettä tms. Näissä pitää lisäksi huomioida se, että mitä sitten jos suhteenne ei toimikaan. Pystytkö sen jälkeen työskentelmään tai opiskelemaan samassa paikassa sen toisen henkilön kanssa?

Miehen löytäminen on taidetta. Kun sinulla on vaatimuksia siitä, millaisen miehen haluat, pitää sinun vielä keksiä että mistä lähdet häntä hakemaan. Harvemmin hän kuitenkaan tulee ovellesi koputtamaan. Rakkaus saattaa kuitenkin yllättää silloin kun vähiten odotat, eikä väkisin etsiminen on kannattavaa. Ethän kuitenkaan halua miestä vain sen takia, että haluat jonkun, vaan haluat miehen hänen ominaisuuksiensa takia ja koska välität hänestä.

Edes miehen löytäminen ei ole nykyaikana helppoa.