Jos ihminen on kaunis (tai komea) oletetaan hänen useimmiten olevan myös mukava. Aina tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, varsinkaan jos henkilö tietää itse olevansa kaunis, niin hän saattaa käyttää kauneuttaan hyväkseen hankkiessaan valtaa.

Työpaikat vaativat yhä useammin työhakemukseen liitettäväksi valokuvan hakijasta. Tällä tavalla saadaan poistettua hakijoita, jotka eivät sovi työpaikan imagoon. Osaltaan tämä kuitenkin on väärin, sillä jos työntekijä valitaan kuvan perusteella, niin mahdollisesti jää huomaamatta jonkin hieman ”rumemman” henkilön sopivuus kyseiseen työhön. Toisaalta taas annetaan mahdollisuus myös heille, jotka eivät ansioluettelon perusteella tulisi ehkä valituiksi, mutta he saattavat osata jotain, mikä ei välttämättä muuten tulisi esiin. Onhan se tietenkin totta, että asiakaspalveluun halutaan hyvältä näyttäviä ihmisiä, koska sillä saatetaan vaikuttaa asiakkaiden tyytyväisyyteen. Asiointi kauniin ihmisen luona saattaa olla mukavampi kokemus kuin ruman ihmisen luona.

Kauniiden ihmisten on myös helpompi tutustua toisiin ihmisiin, sillä ihmiset ovat kaikki ainakin osaksi hieman pinnallisia. Kauniille ihmiselle on helpompi mennä juttelemaan kuin rumalle. Ulkonäkö voi kuitenkin pettää ja kaunotar tai komistus saattaa osoittautua todelliseksi ääliöksi. Sen sijaan taas todella mukavat ihmiset saattavat olla ehkä ei-niin-kauniita. Erilaisilla keskustelupalstoilla voi olla helppoa tutustua ihmisiin ensin henkisesti ja myöhemmin ehkä tavata kasvotusten kun oppii tuntemaan toisen. Jos toisen kuitenkin kuvittelee jonkin näköiseksi, voivat mielikuvat murtua ja käsitys toisesta ihmisestä saattaa muuttua aivan kokonaan.


Sokkotreffeille mentäessä eniten ehkä jännittää sitä, miltä toinen ihminen näyttää. Jos hän ei olekaan kaunis tai komea, saattaa mielenkiinto tutustumiseen mennä heti ensi näkemältä. Jos taas sokkotreffikumppani on ulkoiselta olemukseltaan toiveiden täyttymys, voi olla innokkaampi tutustumaan toiseen ihmiseen. Olemalla avoin erilaisuuksille, saattaa kuitenkin huomata toisesta sellaisia piirteitä joita arvostaa, toisaalta taas saattaa käydä niin, että kemiat eivät muuten vaan kohtaa eikä syy ole ulkonäössä. Rakastuminen samassa kaveripiirissä olevaan on ehkä juuri sen takia helppoa, että oppii tuntemaan toisen ihmisen aivan eri tavalla ja ulkonäkö on sivuseikka.

Maailmassa on jo pitkään ihannoitu yhä enemmän kauniita ihmisiä. Ihmisille on muodostunut käsitys siitä, minkälainen kauniin ihmisen pitää olla. Lähes anorektisen laihat naiset ja lihaksikkaat miehet saatetaan usein luokitella juuri niiksi kauniiksi ihmisiksi. Onneksi yhä enemmän arvostetaan ihmisten erilaisuutta, eikä kaikkien tarvitse omistaa mallivartaloa ja kasvoja. Erilaisuuskin on kaunista, ja tärkeintähän ihmisissä on se, mitä ulkokuoren sisällä on, vaikka se useimmiten saattaakin unohtua.

Kauneus on kuitenkin katsojan silmissä ja jokainen määrittelee itse sen, mikä on kaunista.