Se kohtelee sinua huonosti. Ei välitä tunteistasi. Ottaa yhteyttä kun hänelle sopii. Ei tietoakaan romantiikasta. Mikä se on?  - Se on renttu, ja silti niihin rakastutaan, minä ainakin.

Useimmat ihmiset haaveilevat romantiikasta ja hellästä rakkaudesta ja luettelevat pitkän listan ominaisuuksia, joita kumppanilta pitäisi löytyä. Omakotitalo, koira ja perhe löytyvät useimpien toivelistalta. Kuitenkin jokin viehättää täysin vastakkaisen tyyppisissä ihmisissä, jotka kohtelevat kumppaneitaan mahdollisimman huonosti. Heillä ei ole ehkä aikomustakaan mennä naimisiin tai muodostaa perinteistä perheidylliä. Heille tärkeää on heidän oma hyvinvointinsa ja kumppania ajatellaan vasta oman tyytyväisyyden jälkeen.

Ehkä se viehätys renttuihin, tulee  siitä  haasteesta, joka on itsellä edessä kun ihastuu renttuun. Mitään ei saa helpolla, vaan onnistumisen eteen täytyy nähdä vaivaa. Sitkeys toivottavasti palkitaan joskus. Sitä  saattaa toivoa, että voisi muuttaa toista ihmistä, tai ainakin saamaan hänen herkän puolensa esiin. Miehet, jotka heti paljastavat herkän puolensa, eivät pidemmän päälle kiinnosta, toisin kuin ne, jotka kiistävät kaiken niin kauan kuin pystyvät. Jos uskoo aitoon rakkauteen, saattaa renttu olla hyväkin kohde onnistuessaan, mutta useimmiten saa vain p*aa niskaansa. Pahimmassa tapauksessa rentut laittavat kaverinsa hoitamaan likaiset hommat ja keskittyvät itse johonkin aivan muuhun heille tärkeään asiaan. Heitä ei voisi vähempää kiinnostaa toisen ihmisen tunteet, ainakin niin he antavat olettaa. Riemuvoitto rentun metsästäjälle kuitenkin tulee, kun saa rentun näyttämään tunteensa, sillä sitä ei usein tapahdu, ja kun se tapahtuu, voi olla varma siitä, että tunteet ovat aitoja.

Minä en ole vieläkään onnistunut.