Yhä useammat yhdessä olevat parit ovat tutustuneet yhteisten kavereiden kautta. Kaveripiirit ovat suuria, ja yhdessä vietettyjen aikojen avulla oppii tuntemaan toisen ihmisen ilman suurempia paineita, ja lopulta saattaa huomata olevansa rakastunut toiseen ihmiseen samasta kaveripiiristä. Ennestään melko tuntemattomaan ihmiseen saattaa olla vaikea tutustua, sillä treffeille mentäessä molemmilla on paineita tutustua toiseen. Toisesta kuitenkin pääsee eroon suhteellisen helposti jos kemiat eivät kohtaa. Erilaisissa kavereiden tapaamisessa taas tutustuminen on helppoa ja huoletonta, ja jos tuntuu että toisen kanssa ei ole mitään yhteistä, niin toiselle ei välttämättä tarvitse edes kertoa tunteistaan.

Milloin sitten kannattaa riskeerata kaverisuhde ja kertoa toiselle tunteistaan? Jos kaverit ovat tunteneet toisensa jo kauan ja ovat luoneet uusia kaverisuhteita vanhan kaveripiirin pohjalta, niin voi olla hankalaa kertoa toiselle tunteistaan. Jos toinen ei tunnekaan samoin, niin heidän välilleen jää kuitenkin tieto siitä, että toisella on tunteita toista kohtaan. Hyvässä tapauksessa toinen tuntee samoin, ja tämä saattaa entisestään tiivistää kaveriporukkaa. Jos heille kuitenkin tulee ero tai toinen ei tunne samoin, niin kaveriporukka saattaa hajota kun muut valitsevat puolensa, että kumman puolella he tässä tilanteessa näistä kahdesta ovat. Jos he eivät voi enää edes viettää aikaa samassa paikassa, niin kaveriporukka ei voi tavata enää samalla tavalla kuin ennen, sillä pitää miettiä kumpi pyydetään mukaan ja mitä toiselle sanotaan jos hän kuulee että toinen oli kutsuttu ja häntä ei.

Jos taas rakastuu kaveripiirissä toiseen ihmiseen toisen jätettyään, saattaa tilanne hankaloitua entisestään. Muiden kavereiden valitsemat puolet saattavat jakautua vielä pienempiin osiin, kun toiset ovat uuden suhteen puolesta ja toiset vastaan. Jos jätetyllä on vielä tunteita ja hän saa tietää kaverinsa seurustelavan exänsä kanssa, saattaa mustasukkaisuus puuttua peliin ja tilanne käydä vielä tukalammaksi. Se, onko itse onnellinen tämän kaiken koettuaan, auttaa paljon, jos alkaa miettiä oliko kaikki tämän arvoista? Syyttely ei kuitenkaan auta ketään eikä tehtyä saa tekemättömäksi. Rakastuneena ei näe asioita niinkuin ne oikeasti ovat, vaan maailmaan katsellaan ruusunpunaisten lasien takaa. Useimmiten vasta jälkeenpäin tajuaa miten asiat oikeasti ovat ja siksi ei rakastuessaan kannata unohtaa kavereitaan, sillä ne kuitenkin pysyvät elämässä vaikka rakkaus loppuisikin.

Ilman riskin ottamista ei tule onnelliseksi, sillä jos elää epätietoisuudessa ja miettii koko elämänsä että jos...  niin elämässään ei pääse eteenpäin. Pitkään tunnettuja kavereita osaa jo sen verran tulkitakin, että suurin piirtein tietää tuntevatko he samoin ja voi päättää, että kannattaako riskeerata. Rakkaus saattaa kuitenkin yllättää mitä ihmeellisemmässä tilanteessa, yleensä silloin kun sitä vähiten odottaa. Tunteilleen ei kuitenkaan voi mitään, mutta järkeä sen sijaan saa tässäkin asiassa käyttää.